Voor de Belg betekende de overwinning in de monumentenstad de vijfde overwinning in 2019. Vermeer kwam vrijdagavond solo aan nadat de wielrenner in de twee na laatste omloop over een deels nieuw parcours op de Nieuwe Haven aanzette en zag dat niemand wilde of kon volgen.
Bij de doorkomst op het Havenplein, twee ronden voor het einde, zag je zijn negen achtervolgers naar elkaar kijken. Echter, niemand waagde de sprong naar Vermeer. Hoewel het gat ‘slechts’ vijf tot tien seconden was, bleek het voor Vermeer voldoende om alleen te zegevieren op een zeer druk Havenplein. Goesenaar Lars Oreel werd tweede en Antonie van Noppen uit Ridderkerk legde beslag op de derde plaats.

Antwan Tolhoek heeft de jubileumeditie van de wielerronde van Zierikzee gewonnen. 

Hij versloeg Hans Dekkers en Maikel Zijlaard om de Grote Prijs Emergo na een spannende dernykoers die bestond uit vier onderdelen. Het massaal toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de lichte motoren en het aansprekende deelnemersveld van renners, waarbij winnaar Antwan Tolhoek de absolute trekpleister was.

De Belg Mario Willems heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Wielerronde Zierikzee, Grote prijs Emergo, gewonnen.

De 44-jarige renner was na een wedstrijd van 80 kilometer met afstand de snelste in de eindsprint. Antonie van Noppen sprintte naar de tweede plaats. Nederlands kampioen Hans Dekkers uit IJzendijke was de beste Zeeuw op de derde plaats.

Met Eloy Raas (zevende) en Bobby Balk (negende) eindigden nog twee Zeeuwen in de top tien. Het tweetal had halverwege de wedstrijd de slag gemist. De uiteindelijke winnaar Mario Willems nam toen met vijf medevluchters een voorsprong. De zes koplopers bleven voorop en in de eindsprint was Mario Willems uiteindelijk oppermachtig. Vorig jaar was de Belg nog tweede achter Ronan van Zandbeek.

De grote prijs Emergo Group (wielerronde Zierikzee) is dit jaar gewonnen door Ronan van Zandbeek uit Schijndel.
In een spannende sprint versloeg de topamateur de Belg Mario Willems, die de ronde al drie keer wist te winnen. Als derde eindigde de Belg Rutger van Raepenbusch.

Aan de start van de sfeervolle en drukbezochte ronde stonden dit jaar renners van verschillende nationaliteiten, waaronder bekende amateurs. Tijdens de ronde door de binnenstad van Zierikzee viel de slag al vroeg in de koers toen Mario Willems en Ronan van Zandbeek elkaar vonden en door een goede samenwerking de voorsprong op het peloton steeds verder uitbreidden. Achter de twee koplopers ontsnapten vier renners uit het peloton. Dat was al een prestatie, want tijdens het eerste uur werd er ruim 45 kilometer door de renners afgelegd.

Rene van de Zande, eigenaar van het Amerikaanse bedrijf dat hoofdsponsor van de wielerronde van Zierikzee is, kon vanwege ‘grootse voetbalzaken’ niet aanwezig zijn bij de 32e editie.
De oud-Nieuwerkerker moet echter hebben geglunderd toen hij vernam dat een Amerikaan vrijdagavond ‘zijn’ Grote Prijs Emergo Group won.
De glundering was er ook op het gezicht van Tim Mitchell, de winnaar in Zierikzee na een machtig, mooie koers waarin het ploegenspel letterlijk en figuurlijk aan het einde van de rit bekrachtigd werd. Op de streep hield de 36-jarige inwoner uit Boston ongeveer vijftig meter over op Marco Brus (tweede) uit Schijndel en Thomas Rabou (derde) uit Loosbroek.

Mitchell belandde halverwege de tachtig kilometer lange wedstrijd over de Zierikzeese klinkers en langs de Oude en Nieuwe Haven, waar de mensen al etend en drinkend ruim vijftig renners ruim veertig keer voorbij zagen zoeven, in een kopgroep van zes. Hiervoor waren er door anderen wat speldenprikken uitgedeeld, maar bleek het zeer lastig uit de greep te blijven van een jagend en op snelheid geraakt peloton. De gemiddelde snelheid lag ruim boven de 44 kilometer in het uur, geen kinnesinne voor wie bekend is met het lastige, bochtige parcours.

De Belg Bjorn de Decker heeft vrijdag de 31e editie van de Ronde van Zierikzee, dat dit jaar onder de naam Superprijs Emergo Group werd verreden, gewonnen.

De 25-jarige renner van het continentale Cibel troefde na een wedstrijd van 80 kilometer zijn medevluchters af in de eindsprint. Jurgen van Diemen (WV Avanti) kwam weliswaar als tweede over de meet, maar diende na afloop een protest in. De Nederlander vond dat winnaar De Decker onreglementair had gesprint, maar daar wilde de jury na lang beraad niets van weten. Van Diemen moest zich dan ook verzoenen met zijn tweede plaats. Achter hem maakte Umberto Atzori het podium in Zierikzee compleet.

Stroosnijder verrast in Ronde Zierikzee - 23 Augustus 2013

Nog één versnellinkje had Michel Stroosnijder vrijdagavond in z’n benen en hij zat maar te wachten en te wachten tot hij dat eruit zou persen. Geen van zijn zeven medevluchters in de Ronde van Zierikzee probeerde in de laatste omlopen weg te rijden en dus zat er niets anders op om het zelf maar te proberen. Tot ieders en ook zijn eigen verbazing bleef Stroosnijder weg en schreef hij het meest prestigieuze criterium van Zeeland op zijn naam.

De op 21 juli 24 jaar geworden Stroosnijder maakte in de Ronde van Zierikzee deel uit van een ijzersterke kopgroep die al vroeg in de koers ontstaan was. In de zesde van de 45 te rijden ronden sprong Groninger Peter Merx weg, de nummer drie van het laatste NK voor eliterenners zonder contract. Hij kreeg Marco Kuijvenhoven uit ‘s-Gravezande, Marco Brus uit Schijndel en de Belg Mario Willems mee. Vier renners zagen het gevaar, met name omdat Wil-lems, de winnaar van de laatste drie edities, mee was. RonaldRoos uit Merksplas, Gerwin de Regt uit Nispen, neo-prof Adrie Lindeman uit Assen en Michel Stroosnijder dichtten het gat en de beslissende ontsnapping was een feit. De overige 52 renners hadden het nakijken.

De Belg Mario Willems heeft voor het derde jaar op rij de wielerronde van Zierikzee voor elite/beloften gewonnen.
Willems kwam na een koers van tachtig kilometer, waarvan het laatste gedeelte in de regen, solo aan.

Willems liet zich de hele koers vooraan zien en kon vanaf het moment dat het ging regenen en veel renners (en ook een motard) onderuit gingen het best met de omstandigheden omgaan. De Amerikaan Allister Ratcliff werd op tien seconden van Willems tweede, voor Robert de Poel uit Dordrecht die zestien seconden toe moest geven.

De beste Zeeuw was Dennis Raadtgever uit Kapelle op de negende plaats.

Mario Willems rijdt niet veel koersen in Nederland, maar één keer per jaar wil de Belg wel naar zijn noorderburen afreizen.

Dat is voor de Ronde van Zierikzee, die hij een prachtige wedstrijd vindt er waar hij veel geld kan verdienen. Gisteravond was het weer kassa voor de 38-jarige inwoner van Lootenhulle. Hij nam niet alleen de grootste hap uit de rijkgevulde premiepot, hij schreef ook de wedstrijd met grote overmacht op zijn naam.

Ook vorig jaar won Willems in Zierikzee, maar toen pakte hij de zaken heel anders aan. De Belg liet zich toen pas in slotfase zien, demarreerde en kwam alleen over de finish. Gisteren liet hij helemaal niets aan het toeval over. Willems schudde vanaf ronde één aan de boom, gaf extra gas nadat na een half uur een regenbui de straten van Zierikzee spiegelglad had gemaakt en ging er met twee landgenoten en een Australiër vandoor.

Veelvraat Willems zegeviert in Zierikzee

Mario Willems heeft de 27e en sterk bezette ronde van Zierikzee gewonnen. De Belgische wielrenner maakt zich vrijdagavond in de laatste ronde los uit een kopgroep van drie en gaf die voorsprong niet meer prijs. Op het moment Willems zich nestelde bij het leidende trio, moeten zijn medevluchters Martijn Simons, de winnaar van het Zierikzeese criterium in 2008, en Nieuw-Zeelander Michael Vink zich niet helemaal jofel hebben gevoeld. Willemse had voor de ronde van Zierikzee al negentienmaal gewonnen in 2010. Hij maakte zijn status van dit jaar helemaal en zegevierde derhalve alleen en overtuigend in de eilandelijke monumentenstad. Willems werd tevens de eerste buitenlandse winnaar sinds 2003 toen zijn landgenoot Christophe Waelkens in Zierikzee won.

Winnaar Bart Vendrig met de armen in de lucht over de finish.

Hij koerst niet vaak in Zeeland, maar als hij er een keer is, doet hij het ook goed. Bart Vendrig uit Maurik won op 1 Augustus de wielerronde van Burgh Haamstede en schreef Vrijdag 21 Augustus 2009 ook de Ronde van Zierikzee op zijn naam. Hij versloeg na een spannende koers in de eindsprint zijn medevluchters Rob Disseldorp uit Rijpwetering en Ronald Roos uit het Belgische Hoogstraaten. Met Vendrig kreeg de 26e Editie van de Ronde van Zierikzee een sterke winnaar. Dat was niet verwonderlijk, want de koers is er altijd bikkelhard.

Dankzij de rijk gevulde premiepot komen steevast sterke renners naar de Schouwse stad en zij laten er nooit gras over groeien. Al in de eerste van de 75 Kilometers viel het veld in drie stukken uiteen.

Met een fraaie finish behaalde Martijn Simons de zege van 2008 in Zierikzee

De 25e wielerronde van Zierikzee heeft een jubileumwaardige finish gekregen. Met een paar centimeter verschil versloeg Roosendaler Martijn Simons in de eindsprint streekgenoot Gerwin de Regt uit Nispen. Dit tweetal maakte vrijdagavond deel uit van een kopgroep van drie coureurs - de derde was Jacob Wijnstra uit Heinkenszand - die al vroeg in de wedstrijd een beslissende demarrage plaatste. Het peloton van 38 renners had geen passend antwoord op de vlucht van het trio. Wat heet, zeven ronden voor het einde achterhaalden Simons, De Regt en Wijnstra het peloton. Daaruit was inmiddels wel Wilco Jonker, oud-inwoner van Burgh-Haamstede weggereden. De nu in Breda woonachtige wielrenner werd verdienstelijk vijfde. Om het leidende drietal ruim baan te geven, moest het peloton drie ronden voor het einde ‘afsprinten’. Uiteindelijk zagen vele toeschouwers - volgens burgemeester Jack Asselbergs was het nog nooit zo druk geweest.

 

Winnaar Rob Disseldorp kon gisteravond in Zierikzee flink wat premies ophalen. In de sprint klopte hij de Belg Bart Aernouts en de 41-jarige Lex Nederlof.

Voormalig winnaar Bink was verhinderd omdat hij met zijn vriendin, de bekende wielrenster Sissy van Alebeek, was afgereisd naar Mallorca voor een traininskamp. De 22-jarige Disseldorp nam de honneurs voor zijn ploeg Ton van Bemmelen Sport prima waar.
Hij was met uitzondering van de eerste ronde niet uit de eerste linies weg te slaan en ging in de eindsprint van een groep van vijf met een wiel voorsprong op professioneel veldrijder Bart Aernouts als winnaar over de streep. Het was al de tiende overwinning van Disseldorp dit seizoen. De zege legde hem geen windeieren. De Ronde van Zierikzee staat bekend om zijn rijkgevulde premiepot. Dit jaar was er volgens Wim Evertse, voorzitter van het organisatiecomité, tussen de vijf- en zesduizend euro te verdienen.

Werner van Zimmeren was deze zomer niet vaak in Zeeland, maar aan de schaarse keren dat hij er wel was zal hij met veel plezier terugdenken. De 25-jarige wielrenner uit Kruisland won begin juli zijn eerste koers van het seizoen in Kruiningen en vrijdag won hij zijn tweede in Zierikzee. De renner van de Belgische profploeg Flanders ontsnapte zeven kilometer voor het eind uit een kopgroep van vier en liet zich niet meer achterhalen.

Voor Van Zimmeren verliep de koers in Zierikzee precies zoals hij gewenst had. Al na enkele kilometers ging hij er met drie collega’s vandoor en toen de vlucht standhield had hij aan één demarrage genoeg om de zege veilig te stellen. De Brabander had overigens minder tegenstand dan verwacht. Bijna zeventig renners hadden ingeschreven, meer dan dertig lieten echter verstek gaan. Prettig gevolg voor degenen die wel waren gekomen, was dat ze al voor de start bijna verzekerd waren van een prijsje. Het wielercomité van Zierikzee beschikt jaarlijks over een grote prijzenpot.