Wielerronde Zierikzee

 De Stichting Wielersport Zierikzee stopt met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee

De "Wielerronde Zierikzee" is verleden tijd.

De St. Wielersport Zierikzee heeft de moeilijke beslissing genomen om per direct te stoppen met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee.
Diverse omstandigheden, zoals het niet meer passen in het programma van de Havendagen, de steeds moeilijker wordende omstandigheden (smallere straten, verkeersmeubilair, etc.) om een veilige koers te organiseren door de binnenstad van Zierikzee, de terugloop van het aantal licentiehouders (wedstrijdrenners), heeft ons doen besluiten te stoppen met de organisatie.

 

We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, en hebben ook altijd veel waardering ontvangen van zowel renners als publiek. Het doet ons dan ook pijn om toch dit besluit te moeten nemen.
Via deze weg willen we graag onze sponsors bedanken voor de jarenlange steun en vertrouwen. En uiteraard ook de vele vrijwilligers die ons jaarlijks hebben geholpen om de wielerronde tot een succes te maken.

Maar de Stichting Wielersport verdwijnt niet uit beeld, en blijft zich inzetten voor de wielersport.
In 2022 is al een eerste aanzet gemaakt met de organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland. Een toertocht voor fietsliefhebbers over de mooie wegen op, en rondom Schouwen-Duiveland. Onze intentie is om deze toertocht de komend jaren uit te breiden tot een prachtig fietsevenement, met start en finish in Zierikzee. Met dit evenement willen wij de wielersport, en fietsen in het algemeen, promoten en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk liefhebbers.

 

"Giro di Schouwen-Duiveland"

De St. Wielersport Zierikzee is sinds 2022 ook organisator van de toertocht 'Giro di Schouwen-Duiveland'.
De toertocht zal jaarlijks eind mei worden verreden.
Meer informatie via girodischouwen-duiveland.nl

 

Veelzijdige wielermiss : Daniëlle van Tongeren heeft al ervaring opgedaan met skeeleraars

Toen de geboren Rotterdamse Daniëlle van Tongeren op negentienjarige leeftijd met haar ouders naar Zeeland verhuisde (,,We woonden in niet zo’n lekkere buurt”), was ze er van overtuigd dat ze binnen afzienbare tijd terug zou keren naar de Maasstad. Echter, zeven jaar verder is Schouwen-Duiveland – ze woont in Renesse – haar tweede thuis geworden. ,,Je ziet het. We (samen met Mischa van den Hoek) hebben nu een huis gekocht. Ik ben helemaal gesetteld.”

Wanneer Van Tongeren in Rotterdam had gewoond, was ze nooit in aanmerking gekomen voor het erebaantje van wielermiss tijdens de ronde DRV accountants Zierikzee. Toch is haar ‘uitverkiezing’ best bijzonder: ze is namelijk de eerste sinds 2001 die niet uit Zierikzee komt en het is alweer vijftien jaar geleden dat de Zierikzeese ronde een miss uit Renesse had. Bovendien was ze al eens eerder miss, skeelermiss wel te verstaan. Bijna vijf jaar geleden reed ze in auto mee tijdens de finale van de nationale skeelercup op Schouwen-Duiveland. ,,Dat was een hele gezellige dag. Het was leuk en ik moest gewoon mezelf zijn. Ik hoefde er niet veel aan te doen want het ging allemaal van zelf”, herinnert Van Tongeren zich.

Zo’n vier maanden geleden kreeg ze van Patrick Just van Delta Makelaardij, één van de sponsoren van het criterium, het verzoek als rondmiss op te treden. Van Tongeren zei voor de tweede keer ja. ,Ik heb al eens ervaren hoe het was. Iedereen is vrolijk op zo’n dag en heerst een leuke stemming.”

Naast de representatieve functie van skeeler- en wielermiss is Van Tongeren nog van vele andere markten thuis. Ze geeft spinningles (droogfietsen) bij Fitland in Goes, ze werkt in de kinderdagopvang Koos bij ’t Staepel’of in Renesse, presenteert samen met Marcel Willemse het jaarlijkse Aemstie Alive in sportcentrum Westerschouwen en zit in het stichtingsbestuur van ‘Zeeland sport voor Sophia’.

Dit is een kleine broer van het Rotterdamse ‘sporten voor Sophia’ van het kinderziekenhuis met dezelfde naam. Hiervoor is Van Tongeren al weer een paar jaar betrokken (organiseren, notuleren, instructeurs regelen en sponsoren zoeken) bij spinningmarathons waarbij individuen en bedrijven (veel) geld bij elkaar fietsen voor de kinderen van het Sophia-ziekenhuis.

Daniëlle van Tongeren op een karakteristieke plek in Zierikzee. Foto Marieke Mandemaker