Wielerronde Zierikzee

 De Stichting Wielersport Zierikzee stopt met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee

De "Wielerronde Zierikzee" is verleden tijd.

De St. Wielersport Zierikzee heeft de moeilijke beslissing genomen om per direct te stoppen met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee.
Diverse omstandigheden, zoals het niet meer passen in het programma van de Havendagen, de steeds moeilijker wordende omstandigheden (smallere straten, verkeersmeubilair, etc.) om een veilige koers te organiseren door de binnenstad van Zierikzee, de terugloop van het aantal licentiehouders (wedstrijdrenners), heeft ons doen besluiten te stoppen met de organisatie.

 

We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, en hebben ook altijd veel waardering ontvangen van zowel renners als publiek. Het doet ons dan ook pijn om toch dit besluit te moeten nemen.
Via deze weg willen we graag onze sponsors bedanken voor de jarenlange steun en vertrouwen. En uiteraard ook de vele vrijwilligers die ons jaarlijks hebben geholpen om de wielerronde tot een succes te maken.

Maar de Stichting Wielersport verdwijnt niet uit beeld, en blijft zich inzetten voor de wielersport.
In 2022 is al een eerste aanzet gemaakt met de organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland. Een toertocht voor fietsliefhebbers over de mooie wegen op, en rondom Schouwen-Duiveland. Onze intentie is om deze toertocht de komend jaren uit te breiden tot een prachtig fietsevenement, met start en finish in Zierikzee. Met dit evenement willen wij de wielersport, en fietsen in het algemeen, promoten en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk liefhebbers.

 

"Giro di Schouwen-Duiveland"

De St. Wielersport Zierikzee is sinds 2022 ook organisator van de toertocht 'Giro di Schouwen-Duiveland'.
De toertocht zal jaarlijks eind mei worden verreden.
Meer informatie via girodischouwen-duiveland.nl

 

Rondemiss Wielerronde is bekend.

Terwijl het WK voetbal nog volop aan de gang is, gaat de blik met een schuin oog langzaam ook weer naar het wielrennen. Op zondag 4 juli 2010 kan heel wielerminnend Schouwen-Duiveland genieten van de doorkomst van de Tour de France.

En ook in augustus is er op wielergebied genoeg te doen. Op zaterdag 7 augustus is de Ring van Burgh-Haamstede het decor voor de jaarlijkse wielerronde en op vrijdag 27 augustus staat alweer de 27ste editie van de wielerronde van Zierikzee op het programma.

Ons Eiland is een van de sponsoren van de Zierikzeese ronde en zal daarom dit evenement de komende tijd op de voet volgen. In dit eerste artikel maken we de rondemiss bekend. Die eer is dit jaar weggelegd voor Karolien Roon. De Zierikzeese is op een bijzondere manier aan dit erebaantje gekomen.

“Mijn opa had in 2004 al eens bij de organisatie geopperd dat hij nog wel een rondemiss kende". Het was voor hem echt een droom dat ik het zou worden. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik het dat jaar al zou gaan doen. Maar omdat ik destijds in de zomer zes maanden stage ging lopen in Zuid-Afrika, ging dat toen niet door. Na de wielerronde van vorig jaar raakte mijn opa in gesprek met medeorganisator Theo de Looze en kwam dit verhaal aan bod. Zo is het balletje weer gaan rollen en ben ik nu alsnog rondemiss. Vooral voor mijn opa vind ik dat heel bijzonder. Hij heeft er zelfs speciaal zijn vakantie voor verzet.”

De 26-jarige Roon is voor haar werk in een logeerhuis voor verstandelijk gehandicapten naar Rotterdam verhuisd, maar ze is in de weekenden geregeld in Zierikzee te vinden en werkt af en toe nog bij Beachclub Perrys. Ze weet nog niet hoe de dag er precies uit zal gaan zien. “Ik verwacht in ieder geval dat het een hele belevenis wordt. Zon dag ga je heel anders meemaken dan normaal. Langzaamaan merk je dat het dichterbij komt, maar als ik straks mijn kleren voor die dag uitgezocht en gepast heb, dan gaat het pas echt kriebelen. Voor mezelf wordt het vooral een grappige ervaring, denk ik. Het leukste vind ik het nog wel voor mijn opa. Die zal de hele dag apetrots rondlopen.”

Roon is jaarlijks traditioneel van de partij tijdens de Havendagen, maar heeft verder geen bijzondere band met wielrennen. “Rondom de wielerronde hangt altijd een ontspannen sfeer en alleen al voor die gezelligheid wil ik er altijd bij zijn. Maar verder heb ik niet echt een bijzondere band met de wielersport. Ik heb sowieso geen specifieke voorkeur voor een bepaalde sport, al ga ik s winters altijd wel een weekje skiën. En met het WK is het momenteel natuurlijk vooral voetbal wat de klok slaat.”


Bron: Ons Eiland • Geschreven door: Oscar Fonteine • Foto gemaakt door: Marieke Mandemaker