Wielerronde Zierikzee

 De Stichting Wielersport Zierikzee stopt met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee

De "Wielerronde Zierikzee" is verleden tijd.

De St. Wielersport Zierikzee heeft de moeilijke beslissing genomen om per direct te stoppen met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee.
Diverse omstandigheden, zoals het niet meer passen in het programma van de Havendagen, de steeds moeilijker wordende omstandigheden (smallere straten, verkeersmeubilair, etc.) om een veilige koers te organiseren door de binnenstad van Zierikzee, de terugloop van het aantal licentiehouders (wedstrijdrenners), heeft ons doen besluiten te stoppen met de organisatie.

 

We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, en hebben ook altijd veel waardering ontvangen van zowel renners als publiek. Het doet ons dan ook pijn om toch dit besluit te moeten nemen.
Via deze weg willen we graag onze sponsors bedanken voor de jarenlange steun en vertrouwen. En uiteraard ook de vele vrijwilligers die ons jaarlijks hebben geholpen om de wielerronde tot een succes te maken.

Maar de Stichting Wielersport verdwijnt niet uit beeld, en blijft zich inzetten voor de wielersport.
In 2022 is al een eerste aanzet gemaakt met de organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland. Een toertocht voor fietsliefhebbers over de mooie wegen op, en rondom Schouwen-Duiveland. Onze intentie is om deze toertocht de komend jaren uit te breiden tot een prachtig fietsevenement, met start en finish in Zierikzee. Met dit evenement willen wij de wielersport, en fietsen in het algemeen, promoten en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk liefhebbers.

 

"Giro di Schouwen-Duiveland"

De St. Wielersport Zierikzee is sinds 2022 ook organisator van de toertocht 'Giro di Schouwen-Duiveland'.
De toertocht zal jaarlijks eind mei worden verreden.
Meer informatie via girodischouwen-duiveland.nl

 

Als een grapje begonnen

Op vrijdag 26 augustus staat in Zierikzee alweer de 28ste editie van de plaatselijke wielerronde op het programma. Ons Eiland is een van de sponsoren van de Zierikzeese ronde en zal daarom dit evenement, dat dit jaar voor het eerst de naam ‘Superprijs café de Gekroonde Suikerbiet’ draagt, de komende tijd op de voet volgen.

Vorige week was er al aandacht voor een seniorenfietstocht die voorafgaand aan de wielerronde wordt gehouden, vandaag presenteren we de rondemiss. Die eer is dit jaar weggelegd voor Ilse van der Slikke. “Het is eigenlijk een paar jaar geleden als grapje begonnen”, legt de Zierikzeese uit hoe ze aan dit ‘baantje’ gekomen is. “Theo de Looze, een van de organisatoren van de wielerronde, stond toen nog achter de bar van café De Biet en zat me een beetje te pushen dat ik het maar eens moest doen. Een paar maanden geleden kwam hij naar me toe met het serieuze verzoek dat ik maar eens een jurk uit moest gaan zoeken, want dit jaar zou het er dan echt van gaan komen.

Ik zei dat ik het een hele eer zou vinden om te doen, maar dat ik wel als voorwaarde had dat ik de koers graag achter op de motor mee wilde maken.” Van der Slikke laat, zoals wel vaker tijdens het interview, een spontane lach volgen: “Dat zal wel niet haalbaar zijn. Maar ik heb van Theo begrepen dat hij een mooie auto voor me uitgezocht heeft. Dat komt wel goed dus.”

De 27-jarige Van der Slikke is een echte wielerfan. “Het laatste half jaar heb ik het heel druk gehad, dus is het fietsen er een beetje bij ingeschoten, maar normaal gesproken ben ik regelmatig op de fiets te vinden. Verder werk ik bij de Rabobank dat zoals bekend nauw betrokken is bij de wielersport. Zeker als er een grote ronde zoals de Giro of de Tour de France gaande is, dan volg ik dat wel en als ik vrij ben kan ik ook rustig een hele dag op de bank de etappe volgen. En natuurlijk ben ik ook altijd van de partij bij de wielerronde van Zierikzee, die wordt verreden over een prachtig parcours. Elk jaar sta ik er weer van te kijken hoe hard de renners zo’n rondje door de stad eigenlijk fietsen. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om het evenement dit jaar van zo dichtbij mee te mogen maken.”

Kleding
In het vinden van een jurk en schoenen is Van der Slikke al geslaagd. De jurk wordt gesponsord door Kompassen, de schoenen door Rodico Shoes. Kapsalon CuliHair zorgt ervoor dat het haar van Ilse tijdens de ronde een fraaie look krijgt, terwijl schoonheidssalon Linda Kik de make-up en dergelijke voor haar rekening neemt. Tenslotte zorgt Evertse Sport voor een bijpassende sjerp.

Bron: Ons Eiland • Geschreven door: Oscar Fonteine • Foto gemaakt door: Marieke Mandemaker