Wielerronde Zierikzee

 De Stichting Wielersport Zierikzee stopt met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee

De "Wielerronde Zierikzee" is verleden tijd.

De St. Wielersport Zierikzee heeft de moeilijke beslissing genomen om per direct te stoppen met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee.
Diverse omstandigheden, zoals het niet meer passen in het programma van de Havendagen, de steeds moeilijker wordende omstandigheden (smallere straten, verkeersmeubilair, etc.) om een veilige koers te organiseren door de binnenstad van Zierikzee, de terugloop van het aantal licentiehouders (wedstrijdrenners), heeft ons doen besluiten te stoppen met de organisatie.

 

We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, en hebben ook altijd veel waardering ontvangen van zowel renners als publiek. Het doet ons dan ook pijn om toch dit besluit te moeten nemen.
Via deze weg willen we graag onze sponsors bedanken voor de jarenlange steun en vertrouwen. En uiteraard ook de vele vrijwilligers die ons jaarlijks hebben geholpen om de wielerronde tot een succes te maken.

Maar de Stichting Wielersport verdwijnt niet uit beeld, en blijft zich inzetten voor de wielersport.
In 2022 is al een eerste aanzet gemaakt met de organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland. Een toertocht voor fietsliefhebbers over de mooie wegen op, en rondom Schouwen-Duiveland. Onze intentie is om deze toertocht de komend jaren uit te breiden tot een prachtig fietsevenement, met start en finish in Zierikzee. Met dit evenement willen wij de wielersport, en fietsen in het algemeen, promoten en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk liefhebbers.

 

"Giro di Schouwen-Duiveland"

De St. Wielersport Zierikzee is sinds 2022 ook organisator van de toertocht 'Giro di Schouwen-Duiveland'.
De toertocht zal jaarlijks eind mei worden verreden.
Meer informatie via girodischouwen-duiveland.nl

 

Voor de 30ste keer wordt de winnaar van de wielerronde gefeliciteerd door een van de mooiste meisjes van het eiland. Dit jaar is dat de twintigjarige Zierikzeese Britt Muste geworden.
De wielerronde wordt gereden op vrijdag 23 augustus, vanaf 18.30 uur. De winnaars krijgen rond 21.00 uur een zoen van rondemiss Britt.

Britt studeerde toerisme op het ROC en volgde daarna de opleiding tot stewardess, een combinatie van school en werken. Op dit moment doet ze haar eindstage bij de KLM.
Hierna gaat ze echter iets heel anders doen; ze heeft zich ingeschreven voor de studie voeding en diëtiek, waarmee ze in september gaat beginnen, in Den Haag. Britt werd
opgegeven als rondemiss door haar vader, Toon Muste, ook een echte Zierikzeeënaar. Maar ook Britt zelf is geboren en getogen in Zierikzee. Ze is sportief en doet aan fitness
en hardlopen, wielrennen is meer een sport die ze kent van haar vader Toon. “Hij traint altijd met de fietsclub en hij helpt ook bij de wielerronde. Ik wist wel dat hij me opgegeven
had als miss en ik vind het hartstikke leuk. Ik ga ieder jaar naar de Havendagen en nu sta ik daar dan zelf als miss! Dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken.”

Haar hobby’s? Britt houdt erg van winkelen en terrasjes pakken, maar reizen vindt ze ook geweldig. Voor haar eindstage werkt ze op dit moment op Schiphol als gate-agent op de grond.
“Ik werk achter de douane en ontvang mensen die uit de vliegtuigen komen of instappen. Niet bij de incheckbalie dus, zoals sommigen denken. Waar ik werk vertrekken de KLM Cityhoppers;
relatief kleine vliegtuigen, waar ongeveer honderd passagiers in kunnen.” Britt vindt het leuk dat haar werk iedere dag weer anders is. “Ik vind het prettig als mensen met een glimlach het
vliegtuig ingaan. Voor de meesten begint dan hun vakantie ook, dus ze zijn blij.

Door de week zijn er weer meer zakenmensen, en daar ga je weer op een heel andere manier mee om. Die willen natuurlijk netjes en correct behandeld worden.” Britt’s leukste reis was naar Amerika, daar is ze tot nu toe twee keer geweest. Waar ze nog graag heen zou gaan? Australië en Nieuw-Zeeland staan op haar verlanglijstje. Ze hoopt dat ze ook tijdens haar nieuwe studie een baantje op Schiphol kan krijgen, om in de reissfeer te blijven.
En wie weet, kan ze zelf zo ook nog eens mooie reizen maken.

Van top tot teen
Rondemiss Britt Muste wordt van prachtige kleding voorzien door de 10 euro winkel aan de Poststraat in Zierikzee. “Het wordt geen jurk”,
voorspelt Britt. De schoenen komen van Rodico. Britt’s haar wordt gedaan door Culihair. De make-up wordt verzorgd door Linda Kik van
Schoonheidsinstituut Moment uit Zierikzee. Britt is in volle glorie te zien tijdens de uitreiking rond 21.00 uur op het Havenplein.


Bron: Ons Eiland      Geschreven door Anneke Flikweert