Wielerronde Zierikzee

 De Stichting Wielersport Zierikzee stopt met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee

De "Wielerronde Zierikzee" is verleden tijd.

De St. Wielersport Zierikzee heeft de moeilijke beslissing genomen om per direct te stoppen met de organisatie van de Wielerronde Zierikzee.
Diverse omstandigheden, zoals het niet meer passen in het programma van de Havendagen, de steeds moeilijker wordende omstandigheden (smallere straten, verkeersmeubilair, etc.) om een veilige koers te organiseren door de binnenstad van Zierikzee, de terugloop van het aantal licentiehouders (wedstrijdrenners), heeft ons doen besluiten te stoppen met de organisatie.

 

We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, en hebben ook altijd veel waardering ontvangen van zowel renners als publiek. Het doet ons dan ook pijn om toch dit besluit te moeten nemen.
Via deze weg willen we graag onze sponsors bedanken voor de jarenlange steun en vertrouwen. En uiteraard ook de vele vrijwilligers die ons jaarlijks hebben geholpen om de wielerronde tot een succes te maken.

Maar de Stichting Wielersport verdwijnt niet uit beeld, en blijft zich inzetten voor de wielersport.
In 2022 is al een eerste aanzet gemaakt met de organisatie van de Giro di Schouwen-Duiveland. Een toertocht voor fietsliefhebbers over de mooie wegen op, en rondom Schouwen-Duiveland. Onze intentie is om deze toertocht de komend jaren uit te breiden tot een prachtig fietsevenement, met start en finish in Zierikzee. Met dit evenement willen wij de wielersport, en fietsen in het algemeen, promoten en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk liefhebbers.

 

"Giro di Schouwen-Duiveland"

De St. Wielersport Zierikzee is sinds 2022 ook organisator van de toertocht 'Giro di Schouwen-Duiveland'.
De toertocht zal jaarlijks eind mei worden verreden.
Meer informatie via girodischouwen-duiveland.nl

 

Rasechte Zierikzeese rondemiss

Een rasechte Zierikzeese staat vrijdag 21 augustus bij de prijsuitreiking met de beste drie renners op het podium van de Grote Prijs Emergo Group. Evi is namelijk de rondemiss voor de 32e editie van het amateurcriterium in Zierikzee.

Hoe word je eigenlijk wielermiss? In het geval van de twintigjarige blondine was het eigenlijk heel simpel. ,,Een kennis van ons, Raymond Tolhoek, begon er eens over en vroeg of ik het leuk zou vinden”, vertelt Evi. ,,Zo is het ontstaan en het lijkt me wel leuk om een keer te doen.” 
De Pabo-student vindt de wielerronde een heel gezellig evenement tijdens de Zierikzeese Havendagen. ,,Ik ben er ieder jaar. Dan ga ik kijken met mijn opa en oma en vader en moeder. We hebben ook kennissen aan de Nieuwe Haven wonen. Sinds ik klein ben, heb ik geen Havendagen gemist. We zorgen dat we terug zijn van vakantie.” Dit jaar is dat niet anders: 13 augustus is ze voor een week naar Gran Canaria gegaan. En hoewel Evi volmondig toegeeft geen groot wielerfan te zijn, heeft ze wel ‘verstand’ van het parcours. ,,Er zitten veel bochtjes in. Het is niet gemakkelijk.” En bij nat weer, weet ze, is het oppassen op de glibberige steentjes.

Zo verknocht Evi aan de Havendagen is, zo is ze dat ook aan Zierikzee. Ze is er geboren en getogen en woont met haar broer en ouders haar leven lang aan ’t Vrije, de straat waar ook de dansschool van Onno Kramer gevestigd was en waar Evi lessen volgde bij Elly Geelhoed. Toen de lerares ermee stopte, stapte de wielermiss 2015 over naar een andere sport: voetbal. ,,Ik ben een keer naar een training van MZC’11 gegaan en nooit meer gestopt.” Naast het voetbal is ze ook regelmatig op de sportschool van 
Sportblok te vinden. Vier keer in de week sporten haalt ze meestal wel. ,,Dat is lekker om je zinnen te verzetten.” Evi heeft het prima naar haar zin in Zierikzee, heeft er haar vriendinnen en werkt regelmatig bij restaurant De Beuze. Drie jaar lang reist ze op en neer voor haar studie aan de Pabo in Rotterdam. Dat blijft ze ook in haar laatste jaar doen. Als ze klaar is, is ze 21 jaar. ,,Dat is nog jong. Ik vind het zonde om al te gaan werken.” Daarom weet 
de twintiger dat ze verder wil studeren. Uiteindelijk wil ze drie dagen voor de klas (vanaf groep 5) staan en twee dagen een soort adviesfunctie bekleden voor kinderen die gedragsbegeleiding nodig hebben of iets met interne begeleiding op een school. 
Maar eerste wacht haar de schone taak van wielermiss. Ze vervult die rol ongetwijfeld met verve, al rijdend in een mooie cabrio in het door haar zo geliefde Zierikzee.