Parkeren op het parcours verboden!

De gehele dag houd de organisatie van de Wielerronde het parcours scherp in de gaten i.v.m parkeergedrag.
Wij verzoeken iedereen NIET te parkeren binnen het parcours (binnen de rode lijnen, zie plattegrond) wanneer u tijdens de wedstrijd nog met uw auto weg moet.

Vanaf 17:00 is het parcours officieel in de handen van de organisatie en zal het geheel vrij moeten zijn van alle obstakels en auto's. Indien dit niet het geval is mogen wij, gemachtigd en in samenwerking met politie en sleepdiensten, de obstakels te verwijderen.

Na 17:30 is het parcours afgesloten voor in- en uitgaand verkeer.
Nogmaals: u kunt dus NIET met uw auto het gebied binnen het parcours in of uit!!! (zie plattegrond)
Mocht het voorkomen dat uw voertuig binnen dit gebied staat en u er toch uit wilt, verzoeken wij u te wachten tot de Wielerronde is afgelopen en het parcours door de organisatie weer is vrijgegeven!
De veiligheid van de wielrenners, motorrijders en chauffeurs op het parcours staat voorop en mag niet in gevaar worden gebracht.

Afhandeling verkeer:

  • Auto's die het parkeerterrein aan de Hoofdpoortstraat willen verlaten. Deze auto's worden via de Ravestraat en Regenboogstraat naar de Westbrug geleid. Hier is beperkte mogelijkheid om onder begeleiding van de verkeersregelaars het parcours te verlaten. 
  • Auto's die gebied binnen het parcours willen verlaten. Deze auto's kunnen, onder begeleiding van de verkeersregelaars het parcours verlaten via de Raamstraat. Oversteken naar de Balie en via  Kerkhof, Meelstraat, Kinderstraat, Zevengetijstraat en vervolgens via Hofferstraat, Watermolen en Korte Nobelstraat de stad verlaten. 

Belangrijke tijden :

Tijd Onderdeel Omschrijving
15:30 Inrijverbod IVM "Dikke Banden Race" Havenpark, Kraamplein
17:30 Sluiting van het gehele Parcours Wegsleep regeling is van kracht
18:30 Start Wielerronde (op de Nieuwe Haven) Ter hoogte van de Banjaard
21:00 Finish Wielerronde (op het Havenplein) Ter hoogte van de Rabobank
21:30 Vrijgeven van het gehele Parcours Einde evenement