Wielerronde Zierikzee lijkt juist ingrediënten te hebben gevonden 

Bart Verkaart en Marcel  Verton konden zich geen beter  afscheid wensen van de wielerronde van Zierikzee. Samen met de  andere bestuursleden van Stichting  Wielersport Zierikzee, de organisator van de wielerronde van Zierikzee, keken ze naar een amateurcriterium dat  vlekkeloos verliep en tot het einde toe boeide. Ze glommen van trots. Dankzij het 'nieuwe' rondje en een deelnemersveld om je vingers bij af te likken.

 

 

Voor de Belg betekende de overwinning in de monumentenstad de vijfde overwinning in 2019. Vermeer kwam vrijdagavond solo aan nadat de wielrenner in de twee na laatste omloop over een deels nieuw parcours op de Nieuwe Haven aanzette en zag dat niemand wilde of kon volgen.

Zierikzeese Iris Heijboer is rondemiss bij Wielerronde Zierikzee

Leon van de Sande, eigenaar van de Pizzeria, moet één van zijn vaste krachten vrijdag 23 augustus missen. Daar heeft de dame in kwestie een hele goede reden voor.
Iris Heijboer,al enkele jaren werkzaam bij de pizzeria in hartje Zierikzee is namelijk de rondemiss voor de editie van 2019. Leon van de Sande wil Iris Heijboer graag 'uitlenen’. Het is immers ook goede reclame voor zijn zaak.

Antwan Tolhoek

Bij de Wielerronde van Zierikzee staan dit jaar vrijwel alle Zeeuwse semiprofessionele wielrenners aan de start. Vanwege het 35-jarig bestaan wordt op vrijdag 24 augustus éénmalig een dernykoers verreden. De wedstrijd is een eerbetoon aan de Zeeuwse wielersport. Naast bekende Zeeuwse renners nemen nationale toppers deel aan de wedstrijden in de historische binnenstad van Zierikzee.

Dit jaar kon het publiek kiezen uit drie kandidaten.

Lindsay Kesteloo uit Nieuwerkerk is verkozen tot rondemiss.

In totaal brachten 784 mensen hun stem uit. Daarvan kreeg de 21-jarige 52,3 procent.

Vanwege 35-jarig jubileum, 22 jaar na dato

De wielerronde van Zierikzee slaat in 2018 vanwege het 35-jarig bestaan eenmalig een andere weg in. Op vrijdag 24 augustus wordt er een dernykoers gehouden. Op 23 augustus 1996 werd het ‘stadse’ amateurcriterium voor de laatste keer in de vorm van een dernykoers gehouden. Dit maakte deel uit van een zogenaamd omnium.

De Belg Mario Willems heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Wielerronde Zierikzee, Grote prijs Emergo, gewonnen. De 44-jarige renner was na een wedstrijd van 80 kilometer met afstand de snelste in de eindsprint. Antonie van Noppen sprintte naar de tweede plaats. Nederlands kampioen Hans Dekkers uit IJzendijke was de beste Zeeuw op de derde plaats.

Rondemiss heeft nog geen ronde gemist

Amy Westerbeke (23 jaar) neemt ieder jaar vrij voor criterium

Begin over de wielerronde van Zierikzee en Amy Westerbeke is nauwelijks meer af te stoppen. Tot zover ze zich kan herinneren heeft ze geen ronde gemist. Als toeschouwer. De 34e editie vervult ze een totaal andere rol: als wielermiss.

Nederlands kampioen Hans Dekkers staat aan de start tijdens de 34e wielerronde van Zierikzee (Grote Prijs Emergo).