Afdrukken

Als een grapje begonnen

Op vrijdag 26 augustus staat in Zierikzee alweer de 28ste editie van de plaatselijke wielerronde op het programma. Ons Eiland is een van de sponsoren van de Zierikzeese ronde en zal daarom dit evenement, dat dit jaar voor het eerst de naam ‘Superprijs café de Gekroonde Suikerbiet’ draagt, de komende tijd op de voet volgen.

Vorige week was er al aandacht voor een seniorenfietstocht die voorafgaand aan de wielerronde wordt gehouden, vandaag presenteren we de rondemiss. Die eer is dit jaar weggelegd voor Ilse van der Slikke. “Het is eigenlijk een paar jaar geleden als grapje begonnen”, legt de Zierikzeese uit hoe ze aan dit ‘baantje’ gekomen is. “Theo de Looze, een van de organisatoren van de wielerronde, stond toen nog achter de bar van café De Biet en zat me een beetje te pushen dat ik het maar eens moest doen. Een paar maanden geleden kwam hij naar me toe met het serieuze verzoek dat ik maar eens een jurk uit moest gaan zoeken, want dit jaar zou het er dan echt van gaan komen.

Ik zei dat ik het een hele eer zou vinden om te doen, maar dat ik wel als voorwaarde had dat ik de koers graag achter op de motor mee wilde maken.” Van der Slikke laat, zoals wel vaker tijdens het interview, een spontane lach volgen: “Dat zal wel niet haalbaar zijn. Maar ik heb van Theo begrepen dat hij een mooie auto voor me uitgezocht heeft. Dat komt wel goed dus.”

De 27-jarige Van der Slikke is een echte wielerfan. “Het laatste half jaar heb ik het heel druk gehad, dus is het fietsen er een beetje bij ingeschoten, maar normaal gesproken ben ik regelmatig op de fiets te vinden. Verder werk ik bij de Rabobank dat zoals bekend nauw betrokken is bij de wielersport. Zeker als er een grote ronde zoals de Giro of de Tour de France gaande is, dan volg ik dat wel en als ik vrij ben kan ik ook rustig een hele dag op de bank de etappe volgen. En natuurlijk ben ik ook altijd van de partij bij de wielerronde van Zierikzee, die wordt verreden over een prachtig parcours. Elk jaar sta ik er weer van te kijken hoe hard de renners zo’n rondje door de stad eigenlijk fietsen. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om het evenement dit jaar van zo dichtbij mee te mogen maken.”

Kleding
In het vinden van een jurk en schoenen is Van der Slikke al geslaagd. De jurk wordt gesponsord door Kompassen, de schoenen door Rodico Shoes. Kapsalon CuliHair zorgt ervoor dat het haar van Ilse tijdens de ronde een fraaie look krijgt, terwijl schoonheidssalon Linda Kik de make-up en dergelijke voor haar rekening neemt. Tenslotte zorgt Evertse Sport voor een bijpassende sjerp.

Bron: Ons Eiland • Geschreven door: Oscar Fonteine • Foto gemaakt door: Marieke Mandemaker