Afdrukken

Rondemiss Barbara Hamminga is vooral motorfan.

Al voor de 29ste keer wordt de winnaar van de wielerronde Zierikzee gefeliciteerd door een Zierikzeese schone.
Dit jaar is Barbara Hamminga de rondemiss van de fietswedstrijd, die wordt gereden op vrijdag 24 augustus.

De 27-jarige Barbara voelde zich erg vereerd toen ze werd benaderd voor de functie van rondemiss. “Er zijn zoveel mooie, jonge vrouwen in Zierikzee en daarom had ik het echt niet verwacht”, aldus Barbara. Een groot wielerfan is ze niet, maar toch gaat ze met plezier naar de wedstrijd kijken. “Ik ben een motorfan, ik rijd zelf ook. Daarom vind ik vooral de motoren die achter de fietsers aanrijden erg leuk om naar te kijken.” Barbara is geen geboren Zierikzeese, maar heeft hier toch roots liggen.

“Mijn opa en oma woonden in Zierikzee. Ik kwam in de vakanties logeren en ben verliefd geworden op deze stad. Als kind zei ik al tegen mijn opa dat ik tegenover hem wilde wonen. Zeven jaar geleden ben ik vanuit Almere naar Zierikzee verhuisd en ik wil nooit meer weg”, aldus Barbara. Om haar taken als rondemiss goed uit te kunnen voeren, wordt ze op de dag van de wielerronde helemaal in de watten gelegd. Barbara: “Mijn haar en make-up worden verzorgd en ik krijg mooie kleding en schoenen aan. Het is wat dat betreft echt een verwendag.”

De Wielerronde Zierikzee is op vrijdag 24 augustus om 18.30 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een gratis toertocht georganiseerd, van ongeveer 25 kilometer. Om 13.30 uur is de start vanaf Café De Biet in Zierikzee.

Bron: Ons Eiland   Geschreven door: Wendy de Vrieze    Fotografie: Marieke Mandemaker